U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verkocht

8400 Oostende

Omschrijving

Prachtig gerenoveerd appartement ( 135m²) in hartje Oostende

Prachtig gerenoveerd 3-slaapkamer-appartement op de 2de verdieping in een iconisch gebouw "Residentie Albion Palace" in het bruisende centrum van Oostende, met open zicht op de Groentemarkt en Mijnplein.

Het appartement werd volledig gerenoveerd en vernieuwd met respect voor de oorspronkelijke structuur en historische elementen.

Indeling:
Zeer ruime statige inkomhal met oorspronkelijke parketvloer van 1862, afzonderlijk toilet met lavabo, grote en zonnige woonkamer met oorspronkelijke parketvloer van 1862, zeer ruime en volledig gerenoveerde keuken met o.a. frigo met diepvriesvak, oven, microgolfoven, vaatwasser, keramische kookplaten... met achterliggend terras en berging, 3 grote slaapkamers, volledig gerenoveerde badkamer met inloopdouche en toilet, 2de retro-badkamer met ligbad met vele authentieke retro elementen, individuele bergruimte in de kelder, prachtig open zicht op Groentemarkt.

- Centrale verwarming.
- PVC ramen dubbel glas.
- Dak werd vernieuwd en geïsoleerd (2019).
- De sturing van de historische lift werd gerenoveerd en aangepast aan huidige normen.
- Gevel recent gerenoveerd (2019).
- Inkomhal werd volledig vernieuwd met restauratie van oorspronkelijke elementen.


Albion Palace dateert van 1862 . Het was het begin van de toeristische bloeiperiode van Oostende. Initieel werd het uitgebaat als hotel, eerst onder de naam “Hotel de Gand et de Prusse”, vervolgens onder de naam “Hotel de Gand et d’Albion”. In het begin van de twintigste eeuw wordt de naam nogmaals omgevormd tot “Hotel Albion”.
Eind de jaren wordt het hotel onder leiding van architect Chambon, die ook de plannen tekende voor de toenmalige stadsschouwburg en het oude kursaal, omgebouwd tot appartementsgebouw. Van die periode dateert ook de luchtige trapzaal met de Schindler lift die mooi geïntegreerd is in de rest van het gebouw.

Residentie Albion werd de voorbije jaren grondig gerenoveerd om te voldoen aan de nieuwe comfortvereisten maar mét respect voor de authentieke elementen van het gebouw.

Gelegen op de hoek van Groentemarkt en Mijnplein is het uitgegroeid tot een echt ankerpunt in de binnenstad.


Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu Immo Geldhof